Samen creëren wij jouw online wereld.

Hoe personeel werven? 7 tips om snel personeel te werven.

De vraag waar bijna iedere ondernemen vandaag de dag mee worstelt: “Hoe krijg ik nieuw personeel?” Vacatures staan al maanden open en er komt maar niemand om hem op te vullen, hoe nu verder is de vraag. Er zijn verschillende partijen en bureaus die hulp kunnen bieden maar zelf kun je als ondernemer ook al veel doen. In dit artikel worden enkele tips gegeven om nieuw personeel te werven.

Hoe personeel werven?
Hoe personeel werven?

Voordat je gaat werven; weet wie je zoekt.

Het is van groot belang dat je weet welke functie je graag wilt invullen. Maak een duidelijk profiel van de eigenschappen die een persoon nodig heeft, werk dit uit met verschillende collega’s om tot een goede invulling van de vacature te komen. Zonder een goed profiel zul je niet gericht kunnen zoeken.

Tip 1. Vacature banken inzetten

Het is en blijft het meest gebruikte forum om je vacature op te zetten, de vacature bank. Tegenwoordig staan de vacaturebanken helemaal vol, echter heeft het toch invloed op de persoon die werk zoekt. Wanneer je op vele verschillende platformen naar voren komt zal de bezoeker vaker aan je denken. Voorbeelden van vacature banken zijn: Randstad, Indeed & Nationale vacaturebank.

Tip 2. Social media werving

Iedereen zit tegenwoordig op social media, denk aan Facebook, Instagram, LinkedIn of TikTok. Het is van belang om met je bedrijfsprofiel goed in beeld te zijn bij de mogelijke kandidaat, wanneer je vele volgers hebt die met interesse naar jouw content kijken heb je al snel een aantal geschikte kandidaten erbij zitten. Door het ontwikkelen van een grote communitie wordt het werven van personeel makkelijker, berichten worden sneller gedeeld en je vacature wordt sneller gezien.

Het personeel werven kan door middel van betaalde berichten maar ook met gratis berichten. Wanneer je gaat met advertenties kun je je bericht precies zo maken dat het terrecht komt bij de persoon die je wenst. Iemand zal veel eerder reageren op een vacature wanneer het precies gericht is op iemand, vandaar dat het zo belangrijk is dat je weet wie je zoekt. Hoe beter je weet wie je zoekt, hoe beter je je daarop kunt richten. Voor meer informatie over deze vorm van werven, klik hier.

Tip 3. Website inzetten voor werving.

Op het moment dat je op verschillende platformen actief bent en mensen tonen interesse in de functie, dan zal men altijd de website van je bedrijf bekijken. Het is belangrijk dat je overal hetzelfde uitstraalt, laat dus op je website duidelijk zien wie je zoekt, wat het bedrijf de persoon kan bieden en waarom hij / zij bij jou moet werken. Wees zo persoonlijk mogelijk zodat men direct een goed beeld van de organisatie en van de functie heeft. Tegenwoordig ga je het niet meer redden met een algemene vacature, ieder bedrijf zoekt tegenwoordig personeel, dat is bekend. Onderscheid je!

Tip 5. Benader mensen persoonlijk.

Het is een van de meest effectieve manieren van het werven van personeel, benader persoonlijk mensen. Wanneer je weet dat iemand precies kan wat jij zoekt, waarom zou je hem dan niet benaderen? Je reputatie zal er niet direct beter van worden in de branche, het werven van personeel bij concurrenten is niet heel chique. Je moet vooraf weten wie je benaderd en bij welk bedrijf deze persoon werkt. Om zo persoonlijk mogelijk te werk te gaan is face-to-face aanspreken of bellen het snelst.

Tip 6. Netwerk van vrienden / collega’s.

Wellicht heb je door de jaren heen een netwerk opgebouwd, deze mensen kunnen je goed verder helpen. Vaak kent iemand wel een persoon die de functie in kan vullen, wanneer de persoon uit je netwerk die andere persoon benaderd is het zonder moeite een potentiële nieuwe lead. Daarnaast zou je door middel van social media kunnen vragen aan de vrienden of zij iemand weten die een geschikte persoon kan vinden? Zonder veel moeite heb je al snel een groot bereik.

Tip 7. Online Personeelswerving 2.0.

Subbs biedt de service aan om voor uw bedrijf personeel te werven. Het enige wat u als personeel zoekende hoeft te doen is een kort interview afnemen met Subbs. Hier wordt de geschikte kandidaat opgesteld en aan de hand van dat gaat Subbs aan de gang. Zij zorgen ervoor dat er een advertentie online komt, gericht op de juiste persoon, waar men gegevens achter kan laten. De vervolgstap is dat Subbs deze persoon kort screent en kijkt op het de juiste persoon voor de functie is.

Subbs werkt echt op resultaat, wanneer jij je geschikte persoon gevonden hebt zijn wij tevreden. Het is een relatief nieuwe manier van personeelswerving waar nog niet veel mee gewerkt wordt. Bekijk meerdere berichten van ons op onze nieuws pagina.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten
  • 24th March 2019
  • 24th March 2019
  • 24th March 2019
  • 24th March 2019
  • 24th March 2019