Samen creëren wij jouw online wereld.

Deco & Corten

Maatwerk webshop met verzend- en betaalportaal gerealiseerd!

Deco & Corten webshop

Deco & Corten is een onderneming waarbij Decoratie en Corten staal centraal staan. Bij een webshop is het van levensbelang dat alles zo functioneert, dat de klant iedere stap tot een aankoop soepel doorloopt. Medio 2022 kwam Deco & Corten bij ons met de vraag naar een mobielvriendelijke webshop, die eenvoudig zelf te onderhouden is. Daarnaast was het belangrijk dat de webshop van alle benodigde informatie en technologieën voorzien is.

Wensen omtrent webshop

Om een helder beeld te krijgen van de verwachtingen en wensen van Deco & Corten, zijn wij het gesprek aangegaan omtrent de huisstijl, betaalwijze en verzendwijze. Al snel blijkt dat het doel is om de logo kleuren te gebruiken als huisstijl, maar de CTA’s (knoppen) te voorzien van opvallende kleuren. Ook was het erg belangrijk dat de bezoeker een aanvraag kan doen voor een maatwerk product. 

Webshop realisatie

Na de voorbereidende gesprekken was het moment daar, we zijn de webshop gaan bouwen. We zijn begonnen met het leggen van de basis. Zo hebben wij de URL vastgelegd, alle instellingen voor een webshop ingesteld en een opzetje gemaakt. 

Nadat de basis is gelegd zijn wij verder gegaan met het bepalen van de paginastructuur. We zijn begonnen met het implementeren van de ‘shop’ en hebben vervolgens hier een aantal producten ingeladen. Vervolgens hebben wij de overige pagina’s aangemaakt en hierin alle teksten ingevoegd. Deze teksten hebben wij geoptimaliseerd met keywords, SEO structuur en duidelijke titels

De volgende fase stond centraal voor het inlezen van een betaal- en leveringsportaal. Zo hebben wij de bank geverifieerd en een link gelegd met onder andere PostNL en DHL. Toen deze taak voldaan was hebben wij de volledige focus verlegd naar de content voor de producten. We hebben in overleg met Deco & Corten informatie toegevoegd aan de producten en hier ook de knoppen per product aan toegevoegd.

Webshop oplevering

Het moment was daar, de webshop werd opgeleverd! Samen met Deco & Corten hebben wij de webshop meerdere malen getest en geoptimaliseerd. Toen kon de webshop eindelijk LIVE! Na een prettige samenwerking van circa een maand tijd, stond de gehele webshop op zijn eigen pootjes en was het tijd om bezoekers aan te gaan trekken.

Webshop onderhoud

Zoals afgesproken kijken wij (zeker op het begin) met een schuin oog mee naar de ontwikkelingen en updates. Hierdoor kon Deco & Corten verder met het toevoegen van producten en zich focussen op de handel.