Samen creëren wij jouw online wereld.

Hoe kom ik snel aan nieuw personeel?

Hoe kom ik snel aan nieuw personeel?

Anno 2022 ziet iedereen minimaal 2 vacatures op een dag voorbij komen. Hoe kan het zijn dat (goed) personeel op dit momenteel zo lastig te krijgen is? Wel, een aantal jaren geleden stond iedereen te popelen om te beginnen en kwam sollicitant na sollicitant binnen. Daarnaast hoefde je maar een postje te maken op Facebook en voila, je kreeg weer meer personeel binnen. Echter is deze methode van werving écht verleden tijd. In deze blog alles over welke manieren wél werken in de huidige economie.

(Snel) nieuw personeel

Er zijn tegenwoordig nog maar een beperkt aantal manieren om snel aan goed personeel te komen. En dan denk je eindelijk die geschikte kandidaat gevonden te hebben, maar blijkt het toch geen match made in heaven. Wellicht dat sommige manieren jou wel bekend voorkomen, maar waar je vast nog nooit eerder gebruik van hebt gemaakt! Bekijk hieronder de 3 meest gebruikte manieren voor het werven van personeel.

1. Uitbesteden aan een uitzendbureau

Wellicht het meest voor de hand liggend, omdat je hierdoor jouw probleem uit handen geeft aan een andere partij. Uitzendbureaus hebben vaak een portfolio aan mensen die ‘wellicht’ in jouw situatie passen. Wel moet je er rekening mee houden dat je flink in de buidel moet tasten voor een werknemer die wellicht helemaal niet bij je past. Daarnaast ben je zelf alsnog veel tijd kwijt aan de sollicitaties, waar je waarschijnlijk helemaal geen tijd voor hebt want je zoekt immers personeel. 

Voor de hogere functies is het uitbesteden aan een uitzendbureau een goede keuze. Dit heeft ermee te maken dat deze bureaus de juiste persoon misschien wel in het portfolio hebben en hierdoor snel kunnen aanleveren. Al met al, deze vorm van werving kost (vaak) veel geld, alsnog veel tijd en het risico dat het geen match is na verloop van tijd.

2. Personeelswerving 2.0

Grote kans dat je deze vorm nog niet eerder voorbij zag komen. Deze nieuwe manier van personeel werven is helemaal ingespeeld op de huidige trends en dat maakt het zo ideaal. Deze vorm van werving heeft als voordelen:

  • Goedkoop
  • Scheelt veel tijd
  • Hoge slagingskans 
  • Altijd kwaliteit
  • Snelle werving
  • Laagdrempelig om te reageren

Met Personeelswerving 2.0 wordt al het werk voor jou gedaan! Zo wordt de selectie uitgevoerd door middel van online advertenties. Deze advertenties zijn altijd enkel en alleen gericht op de type werknemer waar jij naar op zoek bent. Wanneer er iemand reageert op de advertentie, dan screenen wij deze persoon voor jou. Pas als deze persoon aan alle (vooraf opgestelde) vereisten voldoet, dan sturen wij deze bij jullie op sollicitatie. Hierdoor kost het jullie weinig tijd en weet je dat je de juiste persoon in huis hebt. Ben jij dus snel op zoek naar personeel, maar wil je niet teveel tijd en geld kwijt zijn neem dan hier contact met ons op.

 

Subbs Personeelswerving 2.0

Via LinkedIn personeel werven

Ook deze manier van personeel werven is nog vrij nieuw. Zo kun je op deze manier je hele netwerk doorspitten om te kijken of iemand bijna klaar is met een studie of iemand met het icoontje ‘open to work’ naar voren komt. Echter heeft deze wijze van werving behoorlijk wat nadelen, bijvoorbeeld:

  • Het kost gigantisch veel tijd
  • Je krijgt tegenwoordig al enorm veel berichten van recruiters
  • Je moet een behoorlijk netwerk hebben
  • Je moet goed zijn in het leggen, en onderhouden, van contact 

Al met al is deze wijze van werving het minst interessant. Voornamelijk de factor ’tijd’ speelt hierbij een grote rol. Voor veel ondernemers gaat de quote ’tijd is geld’ op, mede hierdoor zou de tweede optie Personeelswerving 2.0 een meer voor de hand liggende methode zijn. Hierbij betaal je namelijk weinig, maar besteed je wel alles uit zodat je zelf gewoon kunt blijven focussen op je eigen zaak.

Ben je na het lezen van deze blog nou benieuwd welk van bovenstaande opties het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op om de verschillende methodes te bespreken. Wie weet ben jij snel van het personeelstekort af!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *