Samen creëren wij jouw online wereld.

Alfa College Hoogeveen – GEWOON DOEN! DAAR LEER JE VEEL VAN

Alfa College Hoogeveen – GEWOON DOEN! DAAR LEER JE VEEL VAN

Afgelopen jaar zijn wij op de website van onze opleiding verschenen. De opleiding heeft ons benaderd als ondernemende student om een verhaal te vertellen over het combineren van de studeren en ondernemen. Onderstaand is de tekst te vinden.

“Ik koos voor de opleiding B2HBO omdat het geen opleiding is zoals alle anderen. Mijn vader en mijn oom hebben een eigen bedrijf in de zonwering en ik zag mijzelf in de toekomst ook wel iets doen op het gebied van ondernemen. Daarom koos ik voor een economische opleiding. B2HBO sloot perfect aan op mijn wensen.

Het was voor mij wel een uitdaging om de benodigde punten in het eerste half jaar te halen, maar als dit niet lukte, was er nog de mogelijkheid om een andere opleiding binnen de Business School te volgen die daarop aansloot. Maar het is gelukt!

Nadat ik in 2017 geslaagd ben voor mijn opleiding B2HBO ben ik naar Groningen gegaan. Daar ben ik gaan studeren op de Hanzehogeschool Groningen aan de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. De overgang van het mbo naar het hbo verliep goed. De vakken die ik nu krijg, sluiten naadloos aan op de stof die ik op het Alfa-college heb geleerd.

Naast het studeren ben ik op dit moment werkzaam bij Kroezon Zonwering in Assen en heb ik in de loop der jaren twee bedrijfjes opgestart. Het begon bij het verkopen van schepijs op feesten en evenementen en nu maak ik social media content voor bedrijven via mijn eigen onderneming SUBBS. Tot nu toe gaat alles nog goed en ben ik dik tevreden met de studiekeuzes die ik gemaakt heb.

Wat ik momenteel terug zie van mbo in mijn werk, is voornamelijk het overtuigen van de klant en het gedeelte sales. Verder komen ook veel begrippen die ik geleerd heb met marketing terug in het werkveld. Als je interesse ligt op het gebied van marketing, sales en economie, dan is B2HBO een goede keuze!Mijn tip voor jongeren is: Op het moment dat je het voor je ziet om nog een aantal jaren te studeren en je hebt veel met marketing, verkopen of economie dan is de opleiding B2HBO ideaal. Daarnaast zou ik zeggen: Heb je een leuk idee voor een product of wil je door middel van het verkopen van een product wat bijverdienen? Dan zou ik het gewoon doen! Zo kom je er direct achter of het ondernemen iets voor je is en bouw je vroegtijdig al een netwerk op.”

Damian Kroezen, 21 jaar

Damian behaalde in 2017 zijn diploma voor de opleiding Junior accountmanager, B2HBO.

Bekijk het bericht hier: Alfa College

11 aug 2021

Hanzehogeschool Groningen – Ondernemerschap & Retail Management

Afgelopen jaar zijn wij op de website van onze opleiding verschenen. De…

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *